Totalt antall sidevisninger

tirsdag 9. juni 2009

Rådyr-saken


I oktober 2008 sendte Hagelaget et brev til kommunen, etter krav fra årsmøtet, der vi krevde at kommunen skulle ta tak i rådyrproblemet. Det kan synes som om jegere som har fått kvote foretrekker hjortejakta, men vil likevel ikke gi fra seg rådyrkvotene. Dermed blir avskytingen av konkurrentene større, noe som gir bedre levevilkår for rådyrbestanden som igjen øker. Averøy topper også statistikker for bilulykker som involverer rådyr. Flott, Skaubjønn, Påte er også noe vi har vært bekymret for siden tilfellene av Boreliasmitte har vært økende. Nå er det ikke hjortedyra som har denne smitten i seg, men den høye bestanden av rådyr i tettbygde strøk gjør at levevilkårene for Flotten er optimal.
Da brevet ble avlevert kommunen, laget TK en fin repotasje, og den flotte ordføreren vår er som alltid med på laget når kommunens innbyggere har noe å si.
Det har i ettertid skapt noe furore i NOAH som synes dette er et grusomt bilde der det kan se ut som hagefolk og ordfører er lystmordere... Dette synes jeg var veldig trist, og begynte å lure på om alle ser på oss med de øynene. I etterkant tror jeg ikke det, men alle får mene det de vil, så lenge man setter seg inn i saken.

Ingen kommentarer: