Totalt antall sidevisninger

lørdag 24. april 2010

Dugnad i Sansehagen 24. april..


Svein og Mari i full gang med lukingen

En aldeles nydelig dag da Averøy Hagelag skulle ha årets første dugnad i Sansehagen ved Averøy Sykehjem på Bremsnes. Som kjent har hagelaget laget sansehage for demente ved sykehjemmet. Arbeidet har vært gjort ved hjelp av stor dugnadsånd blant hagefolk og lokale bedrifter som har bistått økonomisk. Vi mottok 25000 fra Sparebank 1 nordvest for vårt arbeid for eldre og demente. Vi ferdigstilte sansehagen og hadde avlevering til kommunen, ordfører Jarle Haga og sykehjemmet i desember 2009 (saken finner du lenger ned her i bloggen) Og vårt arbeid ble også nevnt i utnevnelsen av Averøy Hagelag da vi ble kåret til Årets Hagelag i Møre og Romsdal.
Marianne har begynt på tungarbeidet.
Ved avleveringen av Sansehagen frasa vi oss også vedlikehold av hagen. Dette må nå bli et samarbeid mellom flere. Vi er jo selvsagt en del av de flere, så noen dugnader må vi påregne. Alt arbeidet vi har lagt ned må bevares, og brukerne og de ansatte skal selvsagt luke og kose seg i hagen, men storarbeid kan ikke forventes av de eldre og demente. Så langt er arbeidet fordelt mellom Pasientvenneforeninga, Rotary og Averøy Hagelag. Aprildugnaden er det naturlig at hagelaget tar, men vi må vel stille opp senere i sesongen også.
Aud, lagets ryddige sekretær.
Dagens dugnad ble rask og grei av flere grunner. Trivelige folk og fint vær hjelper mye. Alle som møtte gjorde en god jobb. Forarbeidet sist høst har nok gjort at arbeidet var mye lettere.
Marianne
Britt Mari og Asbjørg i full gang, Asbjørg er lagets kasserer.
Rannveig er en av de vi spør til råds...
Her har vi begynt mellom fugene, Britt Mari koster til venstre, Mari (styremedlem), Asbjørg (kasserer) bak, Sissel koster bak og Eva Cathrin (leder) i forkant, Aud (sekretær) helt til høyre
Eva Cathrin (leder) angrer på at vi begynte på fugene...
Britt Mari koster, Mari (styremedlem) og Eva Cathrin(leder) foran.
Fra Venstre Eva Cathrin, Sissel, Mari, Britt Mari.
Denne flotte le-veggen ble laget av Emil Røsand og Øyvind Ovesen

Rannveig tar seg av frukttrærne
Svein (nestleder) er også en av de vvi spør til råds
Emil Røsand har laget benk til sansehagen så brukerne kan ta en hvil i blomstrende omgivelser.
Emil Røsand
Emil og Svein
Vi takker for all hjelp fra de oppmøtte, og til sykehjemmet som stilte med kaffe og kaker som takk for at vi kom. Alltid like hyggelige brukere som alltid skryter av oss når vi er der.
Forhåpentligvis er det flere som stiller ved senere dugnader.

1 kommentar:

Anonymous sa...

Kjempeflott initiativ!
Demens "stjeler" fra livet, og da er det godt å kunne fremkalle minner og opplevelser gjennom syn, hørsel, berøring. lukter...

Hilsen Vibeke LSH