Totalt antall sidevisninger

torsdag 1. mai 2014

Pilflettingskurs,Skovstuen Pil

Da har vi hatt et 3 dagers Pilflettingskurs,leder Silja Levin Dag 1 laget vi et gjerde og en hytte,dag 2 flettestativ til klatreblomster,dag 3 et flettetre.Det var oppholdsvær for det meste,unntatt dag 2 da høljet det,men takket være mannen til Lise,som rigget opp en presenning som vi kunne være under,trangt men koselig,vi kledde oss bra,men det var godt med en varm dusj da vi kom hjem ja!
 Hytten til barna,grunnarbeidet er veldig viktig for at Pilen skal slå rot,etterhver som den slår skudd så flettes de inn i vegg og tak,slik at det blir tett,dette er nesten umulig å gjøre alene.

Levende Pil og tørket Pil,mange varianter,navn og farger,men om vi kommer til å huske alle,se det får vi se på.Visst ikke slår vi bare opp på hjemmesiden til Skovstuen.Pil blir sendt over hele Norge.

Pilen er dyrket uten bruk av sprøytemidler. Straks etter høst, i desember - mars sorteres og buntes pilen, hvor den stilles til tørking i 3-6 måneder før den er klar til bruk. Vi dyrker  25  forskjellige slags pil,  som brukes til kurvfletting, hegn, hytter, uteflett. Les mer om pilsorter.

Ferdig :)

Klargjøring av gjerdet/levegg,flinke arbeidere,godt vi var mange.

Bak Igloen ser man gjerdet ta form,skal tilbake og ta bilder utpå sommeren,det ville ta en 3-4 uker før pilen begynte å komme med skudd.
Ingen kommentarer: